Vidste du, at undertekster på YouTube er en gylden mulighed for at skrive en masse relevante SEO-tekster – i form af undertekster – på dine YouTube-videoer?

Har du nogensinde lagt mærke til dette lille ikon i nederste højre hjørne af YouTube-videoer?

YouTube undertekster

Klikker man på det, så kommer der undertekster frem på videoen. Som regel, så er der ikke uploadet korrekte undertekster fra brugerens side og derfor så autogenererer YouTube et sæt undertekster. YouTube prøver rent faktisk at lytte til videoen og lave undertekster ud fra videoen. Men det går aldrig rigtig godt. Eksemplet foroven giver et meget godt billede af udforstående undertekster på en YouTube-video:

youtube-daarlige-undertekster-eksempel

Heldigvis har man selv nogle muligheder, når det kommer til undertekster på YouTube:

  • Fjerne YouTubes autogenererede undertekster
  • Uploade sin egen fil med undertekster
  • Skrive underteksterne selv direkte på YouTube
Fjerne YouTubes undertekster

For at administrere undertekster på en YouTube-video, gå til Videoadministrator > Videoer > Undertekster. Så får man denne menu op i højre side af skærmen:

Undertekster menu YouTube

Her kan man se, at der er en, der hedder “Engelsk Automatisk”. Den er markeret med grønt, hvilket betyder, at den er aktiv. Klikker man på den, får man alle teksterne op og her kan man vælge at redigere dem både tekstmæssigt, samt tidsmæssigt hvornår de skal vises i videoen.

For at redigere de eksisterende tekster, klik på “Rediger” i nederste højre hjørne.

Hvis man gerne vil fjerne de autogenerede, skal man klikke på “Handlinger” og dernæst “Fjern offentliggørelse”.

Afslut ved at klikke “Afslut”.

Uploade sin egen undertekst-fil til YouTube

Hvis man vil uploade sin egen fil med undertekster, skal man klikke på “Tilføj nye undertekster” og derefter vælge det sprog, som underteksterne er skrevet på.

nye-undertekster-youtube

Derefter klikker man på “Upload fil” og vælger sin fil.

Skrive sine egne undertekster på YouTube

Hvis man i stedet for at klikke på “Upload fil” i tidligere step, så er der en anden mulighed, nemlig “Opret nye undertekster”:

Opret nye undertekster på YouTube

Nu kan man i feltet til højre for YouTube-videoen så tilføje tekster, samt se dem på videoen samtidig:

indtastning af undertekster-youtube

Klik på det store plus til højre for teksten, for at tilføje underteksten til YouTube-videoen. Hvis man vil ændre i tidspunktet for underteksten, kan man under videoen trække teksten på tidslinjen.

Husk dine relevante søgeord

Husk dine relevante søgeord i underteksterne. Når nu man alligevel skal tilføje dem, så kan man lige så godt gøre det rigtigt. Hvis du ikke ved hvordan man laver en søgeordsanalyse, så klik her for at læse mere.

Og når nu vi er ved undertekster på YouTube, så lad os da lige få et godt grin med på vejen over hvor dårlige de autogenererede undertekster. Se med i videoen nedenfor.

Kommentarer

Author

Mit navn er Michael Lunde og jeg er bosat i Hillerød. Jeg er uddannet eksportingeniør fra VIA University College i Horsens. Jeg arbejder til daglig med hjemmesider, sociale medier, SEO og generelt online aktiviteter for DTU Science Park.