Inden du går i gang med SEO

Inden du går i gang med SEO, er det vigtigt, at du er forberedt og har sat nogle ting op på dit site når det går live. Det kan selvfølgelig også gøres senere, men jo før jo bedre.

Webhotel


Hjemmesider skal jo hostes hos et webhotel. Der er mange om buddet, men jeg vil personligt anbefale Meebox. Meebox er meget stabile og tilbyder webhotel fra kun 10 kroner om måneden.

Klik på billedet for at oprette et webhotel hos Meebox.

Google Webmaster Tools

Google Webmaster Tools er en service, som Google gratis tilbyder hjemmesideejere og webmastere. Med Google Webmaster Tools kan man lettere give Google informationer om sin hjemmeside – for eksempel sprogversion – og Google giver også informationer den anden vej. Man får følgende:

  • Valgmuligheden for at tilføje et eller flere sitemaps.
  • Overblik over interne og eksterne link, som Google har opfanget.
  • Oversigt over søgetermer i Google, der gjorde at hjemmesiden blev vist i Googles søgeresultater.
  • Mulighed for at se de fejl på hjemmesiden, som Google finder.
  • Overblik over hvordan Googles robot crawler hjemmesiden og ændre crawlingens hastighedsfrekvens.
  • Muligheden for at skifte domæne og vælge domænepræference – eksempelvis med eller uden www.

Det vil kun gavne ens SEO, at tilmelde sig Google Webmaster Tools, pga. de informationer, som man får fra Google og giver til Google.
Google Analytics

Google Analytics er et andet gratis værktøj, som Google tilbyder. Det er et webanalyseværktøj, som genererer statistik om brugeradfærd på hjemmesider. Med Google Analytics kan man se hvor mange brugere ens hjemmeside har, hvor lang tid de er tilstede, geografiske placering, og meget mere.

Google Analytics er et enormt vigtigt værktøj, hvis man gerne vil overvåge sin hjemmeside og følge op på strategiske mål.

SEO Powersuite

SEO PowerSuite
Klik på billedet for at downloade SEO Powersuite

SEO Powersuite er et stykke software, som bruges primær som et internt og externt analyseværktøj. SEO Powersuite består af fire programmer. Jeg kan kun anbefale SEO Powersuite og bruger det i fht. af optimering af mine hjemmesider.

Klik på billedet for at downloade SEO Powersuite.

Rank Tracker

Rank Tracker giver overblikket over placeringer på bestemte søgetermer – også i fht. konkurrenter. I stedet for dagligt at skulle se på Google hvor højt man ligger på forskellige søgeord, så klarer Rank Tracker det for en.

Dette er et værktøj, som jeg selv benytter mig meget af.

WebSite Auditor

Website Auditor analyserer ens hjemmeside i fht. SEO og andre parametre. Bl.a. giver Website Auditor overblikket over manglende eller overdrevet udfyldning af felter, om man har døde links på sin side, osv.

Et meget nyttigt værktøj, som overvåger ens hjemmeside.

SEO Spyglass

SEO Spyglass giver et overblik over hvor mange backlinks man har til sin hjemmeside. Samtidig kan SEO Spyglass gøre det samme for konkurrenter og dermed kan man analysere om det linkbuilding er et indsatspunkt, som man skal arbejde endnu mere med.

LinkAssistant

Med LinkAssistant kan man booste sin hjemmeside ved at få flere links. LinkAssistant finder passende link-partnere på nettet, giver en information omkring dem og derefter kan man emaile dem for at arrange selve opbygningen af linket.

Kommentarer