Hvad er SEO? Læs om søgemaskineoptimering

SEO er en forkortet udgave af den engelske betegnelse Search Engine Optimization – på dansk søgemaskineoptimering. Helt præcist går SEO ud på at optimere sit digitale medie, således at det bliver fundet på en eller flere af internettets søgemaskiner. Den mest benyttede søgemaskine er Google og andre søgemaskiner som Yahoo, Bing, etc., ser alle Google som frontrunner. Det vil sige, at hvis man optimerer til Google, optimerer man automatisk også til de andre søgemaskiner på internettet.

Google opdaterer konstant sin søgealgoritme og derfor vil teknikker, som virkede for to år siden, måske ikke være relevante i dag. Derfor er det vigtigt altid at holde sig opdateret indenfor SEO.

Når det kommer til Youtube er der en masse andre parametre, som man også kan skrue på. YouTube er verdens næstestørste søgemaskine og har et kæmpe uudnyttet potentiale for mange.

De tre fokuspunkter indenfor SEO

Indenfor SEO skal man have styr på tre områder:

  • Indhold, altså tekst, billeder, videoer, osv.
  • Teknisk, såsom websitehastighed, undgå dobbelt indhold, responsivt design, osv.
  • Linkbuilding. Med dette menes der om der er nok indgående links til ens hjemmeside.

Alle tre områder er enormt vigtige og ingen af dem bør udelades når det kommer til SEO. På SEOtjekliste.dk vil jeg guide dig igennem nogle de af mest grundlæggende ting indenfor SEO, mens blogindlæggene byder på mere konkrete løsningsforslag til enkelte parametre.

 

Kommentarer